Kaletepe’ye ‘Kale’ inşa edilecek!

Kaletepe’ye ‘Kale’ inşa edilecek!
 Muhabir
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, şehir merkezinde bulunan ve Kırıkkale’nin sembolü haline gelen Kaletepe hakkında konuştu. Makas, “Kaletepe’nin en üst bölgesine Kale inşa edilecek. Emniyet Müdürlüğü ise bulunduğu yerden kalkacak” dedi.

ŞEHİR YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Yıllardır Kırıkkale’nin şehir merkezinde yer alan ve MKE A.Ş’nin geçmiş dönemlerde içerisini depo olarak kullandığı Kaletepe için önemli bir gelişme yaşandı. Yıllardır ağaçlandırma çalışmasının yapılması beklenilen ve bazı seçim dönemlerinde bir takım belediye başkanlarının seçim vaatleri arasında yer alan Kaletepe hakkında Vali Mehmet Makas düğmeye bastı. Makas, Kaletepe’ye bir ‘Kale’ inşa edileceğini dile getirdi.

kaletepeye-kale-insa-edilecek2.jpg

TARİHİ GÖRÜNÜME YAKIŞACAK ŞEKİLDE OLACAK

Kırıkkale genelinde yapılan çalışmaları değerlendirme üzere yerel ve ulusal medya temsilcileriyle Öğretmen Evi’nde kahvaltıda bir araya gelen Makas, şehir merkezinde Kırıkkale’nin sembolü olan Kaletepe için bir müjde verdi. Makas, Kaletepe’ye hem şehre yakışır hem de tarihi bir görünüme sahip olacak şekilde ‘Kale’ inşa edileceğini ifade etti.

kaletepeye-kale-insa-edilecek4.jpg

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKA BÖLGEYE TAŞINACAK

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yer alan İl Emniyet Müdürlüğü binasının başka bir bölgeye taşınacağını ve şehir merkezinin trafik yoğunluğundan dolayı rahat bir nefes alacağını vurgulayan Makas, “Burayı MKE A.Ş ile görüşerek talep ettik. Bu alanın etrafını surlarla çevirmeyi düşünüyoruz ve Kırıkkale’nin ismini aldığı bir’ Kale’ inşa etmek için harekete geçtik” dedi.

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.